Menu Sluiten

Hoe gaan wij te werk ?

Om jullie een idee te geven, hoe de pups opgroeien en wat ze allemaal te zien krijgen, hebben wij deze pagina aangemaakt.

Wij werken samen met gastgezinnen welke de teven kosteloos van ons hebben gekregen, op deze manier krijgen al onze honden voldoende aandacht, beweging, en de juiste passende verzorging.
Dit doen wij omdat wij trots zijn op de lijnen welke wij samen hebben gebracht, en voortzetten met de kennelnaam : ” We Are One”.

Onze honden worden zelf uitgebreid getest op hun gezondheid, dit doen wij zodat wij al garantie kunnen geven dat de pups vrij zijn van bepaalde erfelijke ziektes, of waar ze enkel drager van kunnen zijn.
Je hebt echter wel met levende dieren te maken, en helaas kunnen wij niet de toekomst voorspellen, wél kunnen wij bewuste keuzes maken om z’n gezond mogelijke hond te fokken.
Hoe meer informatie wij hebben, hoe betere match wij kunnen maken.Soms plannen wij een nest met alleen langharen / kortharen of een mix van beide. Zelf kijken we niet zo naar kort of langhaar, wij vinden andere dingen belangrijker dan de vacht.
Wat wij wel doen, zijn combinaties maken welke meer geschikt zijn voor de beginnende Border Collie eigenaren, óf meer de sportkant op fokken.
Zelf vind ik de combi werk X Show een fijne combinatie om te fokken.Wanneer een juiste combinatie is gepland kan het duimen draaien beginnen.
Wachten op de loopsheid, dan hopen op een succesvolle dekking, en daarna de weken wachten tot de echo.
Deze laten wij meestal maken rond de 28ste dag na dekking.
Op dat moment weten wij of de hond dragend is, ja of nee en ongeveer een schatting van hoeveel pups.
Wel zo handig om dat een beetje te weten, ivm de wachtlijst.
En dan het moment van de bevalling……. altijd spannend…. komt alles vanzelf ter wereld, geen keizersnede nodig, en zijn alle pups gezond ?
Hoeveel reuen, hoeveel teven, en misschien nog kleurtjes?
Altijd een leuk extraatje, geen lust, maar wel mooi !Nadat alles is geboren, komen we even tot rust, z’n bevalling vergt nogal wat energie, vaak één of twee slapeloze dag/nacht (en), dus bijkomen moeten we dan wel.
En niet alleen wij, ook moeders heeft haar rust hard nodig om haar kroost te verzorgen, en om eraan te wennen dat ze moeder is geworden.
Wanneer ons energie level weer is opgeladen, gaan we de lijst bekijken, wie heeft welke voorkeur op gegeven, bij wie voelen wij ons het best, en wat willen mensen met de hond gaan doen?

Onze selectie gaat naar mensen welke ermee willen gaan sporten, welke sport, dat maakt voor ons niet zo heel erg veel uit (hardlopen is geen sport, goed voor conditie, maar mentaal minder uitdagend), maar wij selecteren wel mensen uit de aanvragen waaruit blijkt dat dit wel in het doel ligt om te gaan doen met de hond.Wanneer de mensen op de lijst zijn uitgenodigd voor een kennismaking en het klikt wederzijds, en met de pups, dan kan er een vrije pup worden gereserveerd.
Er wordt dan een aanbetaling gedaan, ter reservering van die pup.
Het contract wordt ondertekend, en de ophaaldatum wordt besproken.De weken verstrijken, de pups groeien en groeien, spelen in huis, horen en zien de stofzuiger, de dweil, kinderen, andere honden, vreemd terrein en gaan naar de dierenarts.
Worden meermaals door de fotograaf op de foto gezet, we gaan regelmatig live op Facebook, en de pups gaan naar het bos, naar de schapen, en puppyspeeltuin.
We doen zoveel als mogelijk wat lukt icm het weer, en hoe de pups zijn.
Wij willen de pups zo goed mogelijk socialiseren, maar moeten het wel gedoseerd doen, omdat wij de pups niet willen overprikkelen.De pups worden in het nest ontwormd met een ontwormings pasta, tijdens het ophalen van de pup krijgt u ook een 3daagse Panacur kuur mee.
Hier kunt u de volgende dag mee beginnen, dit doen wij omdat ze tijdens het socialiseren op vreemde plekken komen, waar ze besmet kunnen raken met wormen of parasieten.
In het nest kunnen ze elkaar ook besmetten, daarom vinden wij het belangrijk om u een ontworming mee te geven zodat de pup volledig schoon van wormen is.Rond de 5de levensweek komt de Raad Van Beheer langs, om de pups te chippen.
Er wordt dan ook DNA uit hun wang afgenomen voor hun DNA Profiel.
Het is belangrijk dat elke nieuwe pupkoper bij de Raad Van Beheer een account aanmaakt, en deze gegevens aan ons doorgeeft : Mail-adres en naam.
Dit omdat wij de honden uit het systeem moeten overschrijven naar de nieuwe eigenaren.

Rond de 6de week worden de pups door de dierenarts getiterd, en krijgen ze hun bijbehorende gezondheids-check.
Wij zoeken het liefst ook eigenaren welke de pups titeren, alvorens zij ingeënt worden.
Titeren houdt in dat er middels bloed gemeten wordt hoeveel antistoffen de pup bij zich draagt.
Wanneer dit nog voldoende is, zal een enting namelijk niks doen, maar je belast wel het puppylijfje met een enting, als je deze gewoon laat zetten zonder te meten. Meten = weten zeggen we dan. Wij titeren middels de oude vaccicheck.De pups worden afgespeent met versvlees, onze ervaring leert inmiddels dat de pups hier het beste op groeien, én weinig ontlasting hebben.
Aan de eigenaren is het de keus of ze brokken gaan geven, maar wij doen hier in het nest niks mee.
Dit om de darmen zo rustig mogelijk te laten ontwikkelen en niet steeds wisselen met voer waardoor de pups juist aan de diarree kunnen gaan.
Onze voorkeur gaat dan ook naar mensen welke versvlees willen gaan blijven geven, maar dit is enkel een wens.En dan het grote moment, het ophalen van de pups, afhankelijk van het weer, het aantal pups, eigenaren, plannen wij een groep eigenaren om de pups op te halen.
Dit doen wij zodat eventuele vragen in groepsverband gesteld kunnen worden, en wij informatie kunnen delen.Vanaf dan gaat het moment beginnen om te genieten van jullie eigen pup, voor vragen kunnen mensen altijd bij ons terecht.
Het is bij ons niet zo dat als de pups verhuist zijn, dat er geen hulp meer geboden wordt.
Wij vinden het juist belangrijk om de pups op te zien groeien, positieve én negatieve dingen te horen, juist om te weten wát we fokken, en waar eventuele verbeterpunten liggen.Bedankt voor het lezen, mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons bereiken via de telefoon, of via het contact-formulier.

Met Vriendelijke Groet,
Thamara & An