Menu Sluiten

In Memoriam


We Are One Go With The Flow Gaia
25-02-2016 * 02-11-2023

Gaia

Nooit verwacht dat ik dit mooie speciale meisje zo snel al moest gaan loslaten.
Gaia maakte ons zoveel aan het lachen, zij betekende echt heel erg veel voor ons.
De klap was dan ook groot toen ik in Juli 2023 een flinke bult in haar buik aantrof, gewoon tijdens een routine controle op teken/vlooien. Mijn gedachten waren direct, dit is niet goed. Met Gaia zijn we een hele molen ingegaan, om erachter te komen wat het was, en wat er eraan konden doen om haar te helpen. Het bleek kanker te zijn, en het bleek al overal in haar lichaam te zitten, tot in haar anus aan toe. Operen had daarom geen enkele zin, de dierenarts gaf haar in deze staat 7 maanden te leven. Gaia at toen al slecht, viel wat af, maar was wel elke dag enorm blij. Toch voelde ik haar tumor vrij snel groeien, hoe zij zo blij kon blijven, toch nog willen frisbeeën, ik kan er enkel diep respect voor hebben.
3,5 maand na ontdekken van de tumor hebben we haar vredig laten inslapen.
Gaia heeft ons 3 nesten pups gegeven, Zaza, Rain, Ziva zullen in haar voetsporen treden en haar fijne prettige en gekke karakter doorgeven.
Dank je wel Gaia voor alles wat je ons hebt gegeven!
Wij zullen jou nooit vergeten!


Nick – Glenn
09-05-2007 * 26-08-2021

Glenn, mijn eerste kortharige Border Collie… Zei ik ooit… ik wil geen kortharige Border Collie….. Ach zo kocht ik Glenn…..
En dankzij Glenn maakt het mij helemaal niks meer uit, hahaha. Glenn was het eerste levensjaar niet makkelijk, hij is een pure werklijn met vele kampioenen in zijn voorlijn. Zijn eigenwijze karakter maakte het voor mij niet makkelijk om hem te trainen. Maar het is gelukt, en HOE! Vele trainingsuren werden in zijn opvoeding geïnvesteerd en naderhand gingen wij samen sporten.
Wij deden samen schapendrijven en Flyball. Agility heb ik geprobeerd met hem, maar hij was te snel voor mij en ook wat lomp….. Zijn passie was de Flyball, en daar werden wij samen enorm goed in. We deden fanatiek mee aan wedstrijden, liepen samen met ons team in de top. Glenn is 3 jaar achter elkaar de snelste Flyballhond geweest van Nederland (4,5sec over de flyballbaan), ook op het Animal – Event werden wij meerdere keren kampioen.
We kwamen op tv ( Royal Canin DogChallenge) gepresenteerd door Martin Gaus. Glenn ging vanaf zijn 10de levensjaar met pensioen. Glenn is meerdere keren vader geweest in onze kennel, en ook buiten onze kennel heeft hij meerdere nakomelingen rondlopen, zelfs in de USA. We hebben nu 2 kleinkinderen van hem, namelijk Wish en Yuki. Zij mogen in zijn voetsporen treden, hun nestzusje Bailey gaat de Flyball in. Wellicht wordt zij net z’n topper als haar Opa Glenn. Glenn mocht 14 jaar en 3 maanden oud worden. Zijn geest was jong, maar zijn lichaam was op. Wij missen hem enorm, maar wij zijn Glenn dankbaar voor al het moois wat hij ons heeft gegeven in de afgelopen 14 jaar!


White Tipped Tails Bonita Nonna
25-06-2008 * 10-08-2021

Bonita, onze geweldige Chocolate Merle teefje. Ik stond al even bij de fokkers Diana en René op de lijst voor een pup. Mijn wens was een chocolate merle meisje, Bonita werd geboren en ik kreeg een belletje, er is een merle meisje, maar ze is blue merle. Voor mij geen punt, ik wou graag een pup en de kleur maakte mij niks uit. Toen ik 10 minuten later werd gebeld dat ze opgedroogd was en toch een Chocolate merle bleek te zijn kon mijn dag niet meer stuk. 2 dagen later ontmoete ik Bonita, en wauw!! Ze zat gelijk diep in mijn hart. Elke week ging ik bij de fokkers langs om Bonita op te zien groeien, wat was dat een mooie en fijne tijd. We groeide samen uit tot een mooi team, na de gehoorzaamheids cursussen ben ik met Bonita gaan sporten, niet op hoog niveau, maar gewoon leuk niveau en we deden ook mee aan wedstrijden.
Bonita is 2x moeder geworden, en van Bonita en Glenn heb ik Lynn gehouden. Zij is precies een kopie van haar moeder Bonita, met het werktemperament van haar vader Glenn.
Helaas werd ik plots enorm ziek, en moest ik uiteindelijk een operatie ondergaan. Ik bleek de ziekte van Crohn te hebben. Ik zocht oppas voor Bonita en ze kon terecht bij vrienden van mij. Echter zou ze daar ongeveer een half jaar blijven en vrij snel kreeg ik bericht dat ze ook bij hun mocht blijven wonen. Ik heb daarover nagedacht omdat ze een goede aanvulling was op hun roedel. Ze kreeg letterlijk een goude mandje, iets wat ik haar lange tijd niet kon geven door eigen herstel. Ik heb toen dus besloten om Bonita daar te laten wonen, ik bleef haar zien, kon haar knuffelen. En ik heb haar zelfs op de dag van inslapen nog geknuffeld. Mijn dank is groot aan Ursula, Jak en hun kinderen welke 7 jaar voor Bonita hebben gezorgd en haar een geweldig leven hebben gegeven. Dank je wel Bonita voor onze geweldige momenten samen. Vele mensen hebben enorm moeten lachen om jouw geweldige streken, Jump Jump, dat zal ik nooit vergeten, met 4 poten sprong je blaffend omhoog, lekker wijffie, We Never Forget You!


Gangster
11-07-2006 * 17-12-2019

Gangster, mijn vreemde eend in de bijt. Hij heeft dan niks met de Border Collie kennel te maken. Toch heeft hij 12,5 jaar deel uitgemaakt van mijn leven. Samen met Guide vormde hij een hecht team. Altijd waren ze samen. Gangster was een Mix met een Vlinderhondje. Zijn uitstraling en karakter was als een Vlinderhond. Energiek, altijd vrolijk, prachtige vlinderoren. Echter hij was 3 cm groter dan de maximale schoft van een vlinderhond. Gangster gedraagde zich ook ook als een echte Gangster, hij was echt nergens bang voor. Gangster is helaas door een stom ongeluk vroeger overleden dan gehoopt. We hebben geprobeerd om hem nog te laten herstellen, maar zijn inwendige schade was te groot. Hij had pijn, ondanks de zeer zware pijnstillers, het was niet eerlijk en ik moest hem laten gaan. Mijn hart brak al bij het ongeluk, maar het moment van loslaten, toen brak mijn hart volledig. Gangster dank je wel voor alle mooie momenten welke wij samen hebben beleefd. Samen beoefende wij de sporten Flyball en Agility, en ook kon je wat Dogfrisbee truckjes. Later als ik ”ouder” ben komt er weer een vlinderhondje, dankzij jou!


We Are One Go For It
18-05-2017 * 13-12-2019

Puppel, onze Mechelse Herder welke bij ons is geboren en grootgebracht. Zijn moeder Jill hebben wij helaas moeten herplaatsen omdat zij niet in de roedel paste. We hebben 1 nest met haar gefokt en besloten een reu aan te houden. Dit werd Puppel, een naam welke mijn vriend Jan heeft gegeven, hij was ook van hem. Toch heeft hij deel uitgemaakt van mijn leven, puppel zijn leven werd veel te snel abrupt gestopt na een ongeluk met een auto. Op slag was hij dood, ik riep hem nog maar 1 klap was genoeg voor hem. Het enige wat wij nog konden doen was huilen, huilen en nog eens huilen. Nu kunnen we enkel nog terug kijken op de mooie herinneringen welke wij met hem hebben mogen beleven. Puppel was een fijne Mechelaar, geweldige voor de kinderen. Super fijn karakter, vriendelijk met andere honden, en ook in onze roedel waren er geen problemen.
Dank je wel Puppel voor onze mooie maar helaas korte tijd.


Guide
30-01-2006 * 05-05-2019

Guide, mijn knappe sproetenkop. Jeetje wat heeft hij veel losgemaakt bij mij. Ik gaf hem mezelf cadeau voor mijn 18de verjaardag. Overal is Guide met mij naar toe geweest, vele ritjes in de trein, bus, trainingen en wedstrijden. Ik kon alle kanten met hem op.
We hebben samen Dogfrisbee, Schapendrijven, Agility en Flyball gedaan.
Hij was echt mijn soulmate! Door hem is mede mijn kennelnaam: We Are One ontstaan, met hem was ik echt één team, en ook ben ik van jongs af gek op The Lion King. Het liedje : We Are One, kende ik als eerste uit mijn hoofd, en blijft nog steeds mooi.
Ik ben Guide dankbaar voor alle avonturen welke wij samen hebben beleefd. Hij heeft mij besmet met het Border Collie virus. het blijft er niet bij één.


Joyfully Yours Forever Gwendell
18-02-2004 * 10-01-2016

Gwendell, een teefje welke op mijn pad kwam omdat iemand anders op zoek was naar een ander huis voor haar. Wat was zij een mooie hond om te zien. In karakter naar andere honden soms iets ”lastiger”, ze kon er wel mee, maar ze hield niet van opdringerige honden. Gwendell heeft bij mij en mijn ex-partner 2 nesten pups gekregen. Gwendell is na relatiebreuk bij mijn ex-partner gebleven. Iets wat ik erg moeilijk vond maar wat ik moest accepteren. Ze heeft nog mooie jaren gehad bij hem samen met Blitzz.


Never Never Land I’Blue Hot Flame
14-12-2010 * 29-05-2012

Swift, mijn mooie blauwe vriend. Geïmporteerd vanuit Polen om nieuw bloed in de kennel te hebben. Wat was hij een geweldige hond! Lief, ondeugend en bovenal ontzettend mooi. Helaas liet zijn gezondheid de wensen over, hij werd met 10 maanden gediagnosticeerd met HD D, een flinke zware domper. Ik had een hond welke dagelijks pijn had, en daardoor gedragsverandering kreeg. Hij werd onbetrouwbaar, ik herkende hem niet meer terug. Waar was mijn lieve blauwe vriend gebleven ? We volgde speciale spieropbouwende training, middels o.a aqua therapie, en looptrainingen. Hij kreeg speciaal voer, en kreeg dagelijks pijnstillers. Echter het was niet afdoende, zijn gedrag werd onbetrouwbaarder, en zijn vooruitzicht minder hond acceptabel.
Een operatie kon… echter gaf dat ook geen garantie, daar we al flink wat maanden bezig waren, heb ik besloten om hem te uit zijn lijden te verlossen.
Swift wordt enorm gemist, zijn aanhankelijkheid, zijn aanwezigheid. Dank je wel Swift voor onze mooie korte tijd welke wij samen hebben mogen beleven.